Me Likes Jelita

Monday, 14 May 2012

Aiken + Maybelline Baby Lips

Beberapa hari yang lepas, telah ku pun membeli ubat jerawat seperti yang di impikan.
Senantiasa ku bermimipi di malam hari dek kerananya.
Akhirnya tercapai jua hajat Tuan Puteri Lilin Ulek Mayang ini.

Harga dalam RM9++


testure, tektur, testur heh lupa lah nak eja macam mana. Harap paham lah ye.
So dia punya teksture dia more kepada gel. So that bila apply kat
jerawat jerawta akan terus kaku terpegun dengan nya.
HAHAHAHAHA *gelak jahat ye.


and dia mudah di blend. Pakai siang dengan malam untuk hasil yang
menakjubkan. Dialah yang kata bukan aku yang kata.
 STATED:
1. Contains Tea Tree Oil (Melaleuca alternifolia) to help protect skin from pimples
naturally wihtout flaking of skin like other pimple cream or gel.
2. Oil-free, it is especially suitable for oily and sensitive skin.
3. Specially formulated to target pimple-prone skin and remove excess oil, controlling
 shine and refining pores.
4. Penetrates deep into skin
5. Skin will visibly clearer with matte finish, minus the shine.

ABSOLUTELY the right product for me..
haaa kenapa lah tak pernah perasan sebelum ni.

Cuci muka, pakai toner Aiken, Pakai benda di atas ini dan juga 
moisturiser Aiken. Apa yang aku perasan
muka memang tak shining-shining. Ahh rasa nak nangis. Mana taknya
sebelum ni baru sentuh sikit dengan tangan, minyak dia MASYAALLAH.
Aku sendiri pun ngeri. Agak-agak dah boleh goreng ayam kot.
Alhamdulillah.
Dah beberapa hari pakai nampak okey lah. Biasa
lah mana ada pakai sehari terus elok kan. Ada jugak jerawat yang dah kecut.
Mintak-mintak product ni memang kena lah dengan aku
sampai bila-bila. Aiken Please be nice to me.





Finally! Beli jugak. Dah lama dah nak beli. Tapi
asyik dok pikir nak beli ke tak nak beli ke tak. Lastnya beli gak.
Bibir I jenis yang sensitive. Hah semua nak sensitive kalau budak sorang ni.
Asalnya pakai vaseline. Dok lah angkut satu botol ke hulu ke hilir.
Sampai ke sekolah pun bawak juga. Jadi atas nasihat kawan sebelah,
belilah jugak aku akhirnya. Senang lah kan 
nak bawak pi sekolah. Kalau ada spot check dah senang dah nak sorok.
Dalam baju bahagian dalam ke opss sensored,
Kat mana-mana je lah kan.

Hmm suka bau dia rasa nak makan je. Rasanya bulan puasa kena bawa
vaseline kot. Mahu histeria aku kat sekolah sebab nak telan benda ni.
Sedap kot bau dia. Pakai time bukan bulan
puasa pun nafsu dah meronta-ronta. Ya Allah teruknya budak ni.
Harga dalam 10++
Mula nak pi watson sebab watson tengah
sale dan benda ni baru 8++ tapi memandangkan ibunda tercinta
kelihatan penat tepaksa ku hulur jua 10++ tu dengan air mata yang laju
berguguran. 

Dapat orang yang kedekut nasiblah.
Assalamualaikum..



6 comments:

  1. Kalau tak ok jugs bole try golden horse cosmetics . Theeeeee :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. golden horse cosmetic tu macam mana

      Delete
  2. smoga produk tu sesuai ye n rawat jerawat kena sabar.

    ReplyDelete
  3. macam menarik je lip balm tu :)

    ReplyDelete
  4. Aida pun pakai jenama aiken ek..samalah kita. tapi sarah x wat entri g. =)

    ReplyDelete